Matchreferat Allsvenskan


Helsingborgs IF 1
(1)
-
-
1
(1)
GAIS
Helsingborgs IFLogo
Måndagen den 16 april 2012 kl. 19:00

Plats

Olympia 

Publik

8102

Domare

Tobias Mattsson (Karlstad) 

Målen

1-0(11 min)Helsingborgs IF
1-1(42 min)Mervan Celik(ass. Eric Magloire Bassombeng)

En pinne i Helsingborg

Trots en halvtimme med en man mindre och ett självmål nådde GAIS oavgjort mot svenska mästarna Helsingborgs IF på Olympia.

Det blev också en olycklig inledning för GAIS i den svåra bortamatchen. Hemmalaget tog ledningen med hjälp av en hörna i tolfte minuten som touchade mittbacken Calum Angus så olyckligt att den styrde in över mållinjen. Det innebär att de tre mål som GAIS släppt hittills har kommit på fasta situationer.

Men trots den tunga starten visade GAIS moral och höll spelet väl uppe under resten av halvleken. Den välförtjänta kvitteringen kom med tre minuter kvar till paus. Eric Bassombeng, för dagen åter på högerkanten tog hand om  ett slarvigt Helsingsborgsuppspel, måttade ett välavvägt inlägg som Mervan Celik nickade ner i målvaktens högra hörn.

Andra halvleks inledning var spelmässigt jämn, GAIS gick för tre poäng, men efter dryg kvarts spel hittade domare Tobias Mattsson ett rött kort på Calum Angus som få kunde se förklaringen till. Utvisningen tvingade GAIS till ett defensivt byte, Bassombeng ut och Fredrik Lundgren in som mittback. Följden blev ett utökat bollinnehav för HIF, men GAIS försvarade sig väl och höll undan. GAIS hade också den vassaste målchansen, då inhopparen Linus Tornblad på övertid sprang sig fri och rullade bollen i stolpen.

Tomas Clausson

 

 

 

Av: Bengt Forsman
Skapad: 16 april - 2012

Relaterade dokument

2012-04-15Helsingborg, ”Speedy” och klackarna

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Statistik från matchen

Tabellen


Seriefakta Allsvenskan - 2012

Kommentera