Matchreferat Allsvenskan


GAIS2
(1)
-
-
0
(0)
IFK Norrköping 
LogoIFK Norrköping
Söndagen den 22 april 2012 kl. 15:00

Plats

Gamla Ullevi 

Publik

4100

Domare

Daniel Stålhammar (Landskrona) 

Målen

1-0(45 min)Wanderson Do Carmo
2-0(46 min)Reuben Ayarna(ass. Eric Magloire Bassombeng)

Drömmål och tre poäng

 

GAIS tog årets första allsvenska seger och Wanderson såg till att hamna på kandidatlistan till Årets mål.

Segern mot IFK Norrköping med 2-0 (1-0) innebär också att GAIS höll nollan för tredje hemmamatchen på raken.

 

Matchen inleddes med ett visst övertag från hemmalaget, men i samband med att Mervan Celik tvingades till ett tidigt byte tog Norrköping över allt mer. Gästerna tryckte på rejält och när Astrit Ajdarevic frispelade Thorvaldsson var det många som trodde att baklängesmålet skulle komma. Men en storspelande Henri Sillanpää klarade med en benparad och tog också hand om de chanser som skapade av situationens andravåg. Thorvaldssons jätteläge var fram till tilläggstid första halvlekens vassaste chans. Då, i andra tilläggsminuten, snodde Wanderson bollen av Norrköpings Andreas Johansson, avancerade med bollen och drog till från drygt 20 meter rakt upp i krysset, ett fantastiskt mål som spräckte GAIS hemmanolla och var anfallsstjärnans första i årets allsvenska.

GAIS följde upp det lyckosamma slutet på första hälften på bästa sätt. Efter dryga minuten efter paus gjorde Reuben Ayarna sitt första mål i GAIS-tröjan när han drog till strax utanför straffområdet, bollen satt i målvaktens vänstra hörn och det var 2-0 till GAIS.

Efter det kontrollerade GAIS tillställningen. Norrköping hade ett hyggligt läge direkt efter Ayarnas mål, men efter det dröjde det till tilläggstid då ett långskott var på väg mot Sillanpääs högra kryss. Men Sillen sträckte ut och tippade bollen via stolpen till hörna.

 

Text:Thomas Clausson

 

 

Av: Bengt Forsman
Skapad: 22 april - 2012

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Statistik från matchen

Tabellen


Seriefakta Allsvenskan - 2012

Kommentera