Matchreferat Träningsmatch


IF Elfsborg 2
(0)
-
-
0
(0)
GAIS
IF ElfsborgLogo
Söndagen den 27 mars 2011 kl. 13:00

Plats

Borås Arena 

Publik

903

Domare

Michael Lerjéus (Skövde) 

Målen

1-0(47 min)IF Elfsborg
2-0(57 min)IF Elfsborg( Straff)

Förlust i genrepet

Förlust mot IF Elfsborg

I dag var det träningsmatch och genrep mellan IF Elfsborg och GAIS på Borås Arena.

Det var Elfsborg som på sin hemmaplan höll mestadels i taktpinnen och hade mycket boll i inledningen. GAIS som haft mycket virussjukdomar i laget sista veckan hade en delvis nykomponerad backlinje där Jesper Florén spelade högerback och Alexander Angelin till vänster. GAIS högerback Jimmy Tamandi var tänkt som en startspelare idag men fick en skada på uppvärmningen, därför fick man in i det sista stuva om i laget. Första kvarten höll man hemmalaget utanför boxen och inte förrän i den 15.e minuten var det riktigt farligt när Jon Jönsson nickade i Dime Jankulovskis vänstra stolpe efter en frispark.

GAIS var inte ofarliga de gånger man kom fram organiserat. Bland annat så slog Hallgrimur Jonasson ett utsökt pass i djupet där en diagonalspringandes Jonas Lundén kom ett steg fel från att bli helt ren.

Andra halvan av första halvlek gick i Elfsborgs tecken. Laget hade väldigt mycket boll men skapade inte direkt några större farligheter. Det mesta blev skott från distans, som oftast träffade reklamskyltar. GAIS försvar var väldigt följsamt där Calum Angus och framför allt Fredrik Lundgren dominerade och visade på både pondus och spelförståelse. På mittfältet handlade mycket om Reuben Ayarna som åter bevisade hur viktig han är för GAIS uppbyggnadsspel.

I slutet av halvleken hade GAIS en chans efter en hörna där Calum Angus nickade men bollen täcktes bort

I paus tyckte GAIS sportchef Mats Persson att det trots allt såg rätt hyfsat ut med tanke på startuppställningens utseende.

Direkt i andra halvlekens inledning släppte Gaisförsvaret ifrån sig en retur lite onödigt som David Elm snappade uppvid straffområdets gräns och med en vänster slog han bollen via stolpen in bakom Jankulovski. Nästan direkt efter målet har IFE både tur och otur. Bollen går som på ett flipperspel mellan spelare i olika lag innan Daniel Nordmark får huvudet på den och okontrollerat styr den i stolpen.

Det var mycket Elfsborg i andra halvlek. Stefan Ishizaki dribblade sig igenom och fick med sig en straff som han själv satte i krysset till 2-0 och Oskar Hiljemark hade ett skott i kryssribban. Ett tag hade IFE massor av chanser men Dime Jankulovski spelade strålande i mål och räddade sin bur från påhälsning med akrobatiska räddningar.

Sista 15 minuterna hade GAIS mer boll och skapade några farligheter. Jonas Lindberg hade tidigare haft GAIS enda skott på mål i andra men nu skapade Amadaiya Rennie ett bra läge där han nära dribblade sig igenom och minuten senare efter ett fint anfall bredsidade Rennie bollen mot mål. Det skottet räddade målvakten Ante Covic snyggt till en hörna och på den nickade Hallgrimur Jonasson bra men utanför ramen.

Efter en Gaishörna fick Elfsborg till en spelvändning på övertid. Elfsborgs Joel Johansson kom helt ren i vänsterinnerläge och försökte bara lägga den förbi Jankulovski men bollen smet utanför och matchen slutade 2-0.

Ett dåligt genrep ger en bra premiär!

Jan-Roger Karlsson

Av: Bengt Forsman
Skapad: 27 mars - 2011

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Tabellen

Kommentera