Matchreferat Allsvenskan


GAIS0-0Djurgårdens IF 
LogoDjurgårdens IF
Onsdagen den 11 april 2012 kl. 19:00

Plats

Gamla Ullevi 

Publik

4470

Domare

Martin Strömbergsson (Gävle) 

Målen

Inga målskyttar

Oavgjord match mot Djurgården

Oavgjort mot Djurgårdens IF
Målchans för Mervan Celik Foto: Lars Ekström

 

Under onsdagskvällen spelades årets tredje match hemma på Gamla Ullevi inför 4470 åskådare. Efter en sämre första halvlek och många farliga hörnor från stockholmslaget ryckte GAIS upp sig i den andra och skapade flera farliga möjligheter. Trots kvalificerade chanser lyckades man dock inte näta och matchen slutade 0-0.

Kvällens Gais-uppställning var något förändrad efter bortamötet mot Åtvidaberg. Jesper Florén ersattes av nu skadefria Erik Johannsson och nyförvärvet Jakob Olsson fick förtroende från start efter sitt fina mål i Östergötland. Även Romario spelade från start.

GAIS började skakigt och under den första halvleken var det som att planen lutade något mot det egna målet. Passningarna stämde inte alls och Djurgården fick alldeles för mycket yta som resulterade i många mycket farliga chanser på framförallt hörnor. Henri Sillanpää fick mycket att göra framför mål men skötte arbetet bra med hjälp av tappra insatser från bl.a. Erik Johansson i backlinjen. När GAIS ställde om och försökte skapa öppningar hindrades man av flertalet offside-avblåsningar, missförstånd och snubblande på den hala mattan.
Halvleken avslutades till slut oavgjord efter flertalet DIF-chanser och panikrensningar i eget straffområde under slutminuterna.

I halvtid var det aningen bittert på läktaren efter 1-7 i avslut och en liknade hörn-statistik, men GAIS nya ambassadör, komikern Per Andersson livade upp stämningen bra med en Gais-visa kvällen till ära.

Andra halvlek påbörjades med en mycket jämnare matchbild. Passningarna började äntligen sitta i GAIS och hemmalaget skapade allt fler möjligheter. Jakob Olsson storspelade med både nick och skottmöjligheter och nyförvärvet visade otrolig kämparglöd.
I den 60e minuten fick Mervan Celik en fin möjlighet till omställning efter brytning av Djurgårdens anfall men fälldes av matchens enda redan varnade spelare Daniel Sjölund som visades ut.

Utvisningen följdes av ett hemmabyte där Markus Gustafsson ersatte Romario Sipiao och nu fick hemmalaget ett adrenalintillskott. De grönsvarta möjligheterna ökade och man ställde till med flera bekymmer för stockholmarna. Både Celik, Wandersson och Olsson var framme med skott och nickmöjligheter och publiken blev allt mer engagerad. Jeffrey Aubynn ersatte Reuben Ayarna och Peter Ijeh bytte med en utpumpad Jakob Olsson strax före tilläggstid.

Mot slutminuterna tryckte hemmalaget på ordentligt för ett segermål och Erik Johansson var ruskigt nära att göra det efter ett skott i en kaotisk situation framför motståndarmålet, men bollen ville tyvärr inte hitta in.

Matchen avslutades oavgjord, 0-0 och Erik Johansson utsågs välförtjänt till matchens lirare.

 

Petter Kostman

 

 

Av: Bengt Forsman
Skapad: 11 april - 2012

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Statistik från matchen

Tabellen


Seriefakta Allsvenskan - 2012

Kommentera