Matchreferat Allsvenskan


Syrianska FC 2
(0)
-
-
0
(0)
GAIS
Syrianska FCLogo
Fredagen den 11 maj 2012 kl. 19:00

Plats

Södertälje Fotbollsarena 

Publik

1775

Domare

Martin Hansson (Holmsjö) 

Målen

1-0(62 min)Syrianska FC
2-0(72 min)Syrianska FC

Förlust borta mot Syrianska

 

Ett vacklande GAIS lyckades inte ta kommandot mot Syrianska på Södertälje Fotbollsarena i en match som till en början var mycket passiv och händelsefattig. Efter en tempohöjning i den andra halvleken tog Syrianska greppet och vann rättvist med 2-0. 


I matchen mot Syrianska som hade kunnat bli vändningen för GAIS som fått en tuff inledning i årets allsvenska presenterade man en något förändrad startelva. Avstängda Ekunde och Johansson gav plats åt Angelin och Angus i backlinjen medan uppställningen framåt spegelvändes med Celik och Wanderson på vänsterkanten och Olsson – Ijeh, som nu fick förtroende från start, på höger.

Den första halvleken blev tyvärr en tam historia med mycket få möjligheter från båda lagen. GAIS såg svajigt ut och man fick inte igång något bra anfallspel trotts ett hyfsat bollinehav. Ett skott från Ayarna och en möjlighet med sämre klass på avslutet från Ijeh var allt man lyckades åstakomma framåt.
Spelet gick en del fram och tillbaka på mittplan med många fasta situationer på behörigt avstånd.
I den sjunde minuten fick formtoppande Sharbel Touma i Syrianska iväg ett studsande skott som antagligen blev halvlekens bästa möjlighet. Sillen lyckades precis styra ut bollen till en hörna.

I den andra halvleken försökte grönsvart förändra sitt spel och i inledningen lyckades man faktiskt pressa tillbaka hemmalaget något med några chanser och hörnor men, man skulle snart åka på ett bakslag.

I 63e minuten hittade hemmalagets Louay Chanko via frispark, den två meter långa anfallaren ,Dinko Felic som lyckades nicka in ledningsmålet 1-0. Sillanpää tvekade i utrusningen men valde till sist att stå kvar i målet men lyckades tyvärr inte reflexrädda nicken.

Tio minuter senare lyckades Syrianska åter skapa oreda i GAIS straffområde där grönsvart inte fick bort bollen och Chanko kunde bredsida in 2-0.

I matchens avslutning skapade GAIS några chanser framåt genom Wanderson och Celik men avsluten blev inte riktigt farliga.
GAIS försökte ta kommandot genom att byta in Bassombeng, Tornblad och Romario men matchbilden kvarstod till Syrianskas favör och hemmalaget vann den här matchen rättvist.

GAIS får en del att tänka på inför nästa veckas hemmamatch mot Sundsvall men säsongen är ännu ung, vi har inte ens spelat en tredjedel, och alla vet vad grönsvart är kapabla till. Nu tar vi nya tag!

Petter Kostmann

Av: Bengt Forsman
Skapad: 11 maj - 2012

Relaterade dokument

2012-05-10Bassombeng åter i truppen
2012-05-10Skadedrabbat GAIS ser möjligheterna
2012-05-10Syrianska FC

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Statistik från matchen

Tabellen


Seriefakta Allsvenskan - 2012

Kommentera