Matchreferat Allsvenskan


Trelleborgs FF 0
(0)
-
-
1
(0)
GAIS
Trelleborgs FFLogo
Onsdagen den 21 september 2011 kl. 19:00

Plats

Vångavallen 

Publik

1645

Domare

Martin Hansson (Holmsjö) 

Målen

0-1(86 min)Markus Gustafsson(ass. Eric Magloire Bassombeng)

Kämpaseger i Trelleborg

Seger mot Trelleborgs FF

Efter den tråkiga förlusten senast på Gamla Ullevi styrde ett mycket revanschsuget GAIS kosan söderut för match mot Trelleborgs FF på Vångavallen. Wanderson do Carmo som både varit febersjuk och lite småskadad fick stå över dagens match för han drog på sig sitt tredje gula kort sist också. Grönsvart som slog TFF i hemmapremiären med 4-0 förväntade sig svårt motstånd för i Trelleborg är det inte lätt att ta poäng!

Det tog någon minut sedan var det GAIS som hade mest boll och skapade ett första tryck mot TFFs planhalva. Det blev till en hörna som Mervan Celik skottade på men utanför. Sekvensen senare hade Erik Johansson ett vobblande skott men också det vid sidan av ramen.

När det nästan gått tio minuter fick GAIS en felaktigt dömd straff. Mervan Celik tänkte sig att byta hörn sedan sin senaste elvametare men straffen gick mitt på målvakten och var väldigt dåligt slagen.

Efter straffen så kom det fina Gaisspelet av sig och TFF hade en bra period. Livsfarlige Fredrik Jensen var framme ett par gånger och var nära att få till det. Skottstarke Magnus Andersson krutade på efter en hörna men en gaisare täckte. Och lite senare hade Kristian Haynes ett skott från en position mittfrasmför mål, precis utanför boxen men det gick över.

Strax innan halvtimman spelad hade Grönsvart flyttat upp och jämnat ut spelet igen men det var mycket harvande på mittplan där båda lagen skar av passningsvägar och försökte göra det trångt överlag.

Med fem minuter kvar av halvleken hade TFF en kanonad av skott mot Henri Sillanpää i Atleternas mål. ”Sillen” gjorde åtminstone en fin räddning på Mattias Adelstams skott och lite kalabalik blev det minuten senare där det blev friläge och dålig rensning till Haynes som dock missar skottet eller ”Sillen” gjorde ånyo en viktig räddning.

Precis innan halvtid vickade Romario Sipiao en bra boll på djupet till Eric Bassombeng som klämd mellan två spelare fick ta ett lite för tidigt avslut och då kunde målvakten i hemmakassen Victor Norling rädda.

Direkt i andra halvlekens inledning så bjuder GAIS på en bra chans för TFF. Fredrik Jensen får komma fram långt ut till vänster efter att flera gaisare kunnat rensa i ett tidigare läge. Som tur var sköt Jensen och ”Sillen” kunde rädda. Hemmaspelaren hade en fri spelare på bortre stolpen som då inte fick bollen, vilket hade givit honom öppet mål.

GAIS hade inte mycket att säga till om i det offensiva i början på andra halvlek. Passningsspelet fanns knappt och löpningarna framåt kom mer "en och en" än hela laget ihop. Positionsspelet i försvaret var däremot väldigt bra men samtidigt kändes det farligt när TFF tryckte på.

Med cirka tjugo minuter kvar skulle GAIS få till en offensiv period när Celik vann en boll i mitten och sköt ett bra skott men Noring räddade. Dessutom kom Bassombeng först på en boll men hans vänsterskott blev tyvärr till en luftpastej! Erik Johansson kom väldigt bra på ett inlägg från höger men hans bredsida mot bortre stoppades upp på vägen dit.

MÅÅL!
På en spelvändning i den 86:e minuten så anföll GAIS och rullade upp som ett handbollslag där bollen gick från vänster till höger via Celik till Bassombeng och vidare ut till en anstormandes Markus Gustafsson. Markus tog emot och placerade in bollen via närmsta stolpen och in i nät och det var 1-0 till GAIS!

På övertid när Trelleborg trycker på Så fick inbytte Jesper Florén en möjlighet men hans skott smet utanför bortre stolpen.

Fredrik Lundgren – kungen i GAIS framgångsrika försvarsspel bröt för femtielfte gången när domaren Martin Hansson blåste för full tid och en Gaisseger var ett faktum!

Jan-Roger Karlsson

 

Av: Jan-Roger Karlsson
Skapad: 21 september - 2011

Bifogad fil

FilnamnStorlek
 imgres.htm13 kb
 imgres.htm1 kb

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Statistik från matchen

Tabellen


Seriefakta Allsvenskan - 2011

Kommentera