Matchreferat Allsvenskan


Örebro SK 0
(0)
-
-
2
(1)
GAIS
Örebro SKLogo
Måndagen den 12 april 2010 kl. 19:00

Plats

Behrn Arena 

Publik

6564

Domare

Martin Ingvarsson (Hässleholm) 

Målen

0-1(37 min)Wanderson Do Carmo
0-2(91 min)Aram Khalili(ass. Wanderson Do Carmo)

"Wanders" slägga sänkte ÖSK

Ett smått osannolikt mål från Wanderson do Carmo och en makalös framspelning till norrmannen Aram Khalili som fick göra mål i sin allra första match i den grönsvartrandiga tröjan. GAIS brasilianske stjärnspelare Wanderson do Carmo stod i centrum när GAIS bortabesegrade Örebro SK med 2-0.

Efter segern hemma mot AIK i omgång 3 med 3-1 var förväntningarna inför bortamatchen mot Brommapojkarna i omgång fyra stora. Som bekant ändade den matchen med förlust 0-1 och en ytterst kritisk chefstränare Alexander Axén som manade till bättring hos det egna laget.
Inför matchen mot Örebro talade han om ett kompakt och aggressivt försvarsspel men inriktning på snabba omställningar samt ett ÖSK som antagligen ville/skulle vara det spelförande laget.
Sett till statistiken efter den första halvleken blev det också så med 64-36 och 7-3 i hörnor men ”bara” 1-2 i avslut varav ett vardera på mål. Med andra ord vann GAIS avsluten.
Och det där avslutet som GAIS fick på mål gick också i mål och kommer att vara omtalat som ett av allsvenskans mest klockrena skotträffar när 2010 ska summeras.
Kenneth Gustafssons inkast till ”Wander” ledde till en frispark i högerläge. Kenneth prickade den bortre delen av straffområdet där bollen nickades ut i banan igen.
Där stod såväl Tommy Lycén men framför allt Wanderson do Carmo och väntade och den senare valde att klippa till på volley.
Och vilket skott…
Vi pratar förresten inte skott – vi pratar projektil!!
Trots att bollen i praktiken går rakt på John Alvbåge i Örebros mål, så hinner han helt enkelt inte reagera på skottet och Behrn Arena blir alldeles tyst med undantag för den tillresta GAIS-klacken på cirka 150 personer.
Andra halvlek blev ungefär som den första med undantag för de sista tio minuterna då Örebro SK radade upp den ena chansen efter den andra.
Hur Kim Olsen respektive Alejandro Bedoya (den senare har spelat för samma klubb som Reuben Ayarna det vill säga Boston College Eagles) kunde missa är helt begripligt.
GAIS bytte många spelare mot slutet och i den 87:e fick den från IK Start inlånade norrmannen Aram Khalili chansen. På den första bollkontakten spelade han ut bollen till Wanderson.
På den andra mötte han i den bortre delen av straffområdet på ”Wanders” vackra högerutsida och pangade in bollen till 2-0.
Gaisarna jublade igen och halva Behrn Arena reste sig upp för att gå hem, uppenbarligen besvikna för att deras favoriter inte mäktat med att utnyttja alla chanserna som skapades.
På det hela taget höll sig GAIS – med undantag för de sista tio minuterna – till den uppgjorda matchplanen och fick också utdelning på chanserna.
”Wander” gjorde sitt första mål för säsongen men spelade samtidigt fram till det fjärde målet. Han ligger med andra direkt eller indirekt bakom samtliga GAIS fem mål så här långt.
Nu återstår det bara fem hemmamatcher för GAIS på Gama Ullevi vårsäsongen 2010. Gefle nu på torsdag den 15 april och därefter i tur och ordning Kalmar FF, Helsingborgs IF, IFK Göteborg och IF Elfsborg.
Med tanke på att utländska storklubbar nu står på rad för att specialstudera ”Wander” blir tillfällena att se mannen i aktion i allsvenskan på Gamla Ullevi allt färre.
Till sist: GAIS har efter fem spelade omgångar nu…
…vunnit och kryssat hemma.
...gjort fem mål vilket bara är ett färre än serieledaren Helsingborg.
…fått se den givne stjärnan Wanderson do Carmo leverera.
…vunnit på bortaplan.
…fått se Dime hålla nollan i två matcher.
…exakt samma poängskörd som efter fem spelade matcher förra året.
Det finns all anledning att tro att fortsättningen kan bli hur intressant som helst.
Av: Tony Balogh
Skapad: 12 april - 2010

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Statistik från matchen

Tabellen


Seriefakta Allsvenskan - 2010

Kommentera