Magnus Gustavsson presenteras -99


1. Vad är dina styrkor/svagheter som fotbollsspelare?
- Jag är mångsidig och är ganska duktig på väldigt mycket. Jag har ingen utpräglad specialité som jag är väldigt duktig på, men jag är ganska målfarlig och ofta på rätt plats. En svaghet är att jag kan försvinna i matcherna emellanåt. Förut kunde jag skälla en del på domaren, men jag har blivit mycket bättre på det.

2. Vad är det elakaste du gjorde i skolan?
- Inget som jag kommer på direkt.

3. Vad tycker du om serieomläggningen till en super etta och färre division II-serier?
- Tror jag blir jättebra. Jag tror det kommer att utveckla svensk fotboll. Det blir mycket bättre klass på division I-serierna. Man får en större jämnhet, bättre matcher och mer uppmärksamhet. Nu är det på tok för många lag och för många spelare av ojämn kvalitet.

4. Vilken samhällsfråga tycker du är viktigast?
- Miljön . Vi får nog tänka mer och mer på vad vi håller på med. Allting går så fort nu att vi inte hänger med själva, vi vet inte vad vi håller på med. Miljöfrågan är den absolut viktigaste.

5. Vad har du för intressen/hobbies vid sidan av fotbollen?
- Jag spelar golf. Familjen (fru och tvåårig dotter) och golf - det är väl det jag hinner med.

6. Vilken är den bästa spelare som du har spelat ihop med?
- Det kan nog vara Stefan Rehn. En fantastisk bra spelare. Han hade det mesta förutom steget möjligen. Hans teknik och speluppfattning tillsammans med kämpaglöden gör att jag tycker att han var komplett.

7. Vem är lagets pajas?
- Han kom just in genom dörren nu, säger Magnus och pekar mot Patrik Elmander, som lägligt kliver in i rummet och garvar åt utnämningen.

8. Vilken är din favoritmusik/favoritartist?
- Ulf Lundell. Det är bättre an radio i alla fall!

9. Vad har du för andra favoritlag?
- Inget svenskt lag direkt. Men de bästa lagen som Lazio och Manchester United till exempel är alltid roliga att se. Jag höll på Leeds ett tag, men nu tycker jag inte de spelar bra fotboll.

10. Vilket är ditt roligaste GAIS-minne?
- 1987 när vi gick upp i allsvenskan. Det starkaste minnet är när vi springer runt planen efter matchen.

11. Tror du på Gud?
- Nej, jag tror inte på Gud, men jag tror väl på något som är gudaktigt. Jag tror att det finns en mening med att vi finns till, men om det är Gud eller vad det nu kan vara är en helt annan sak.

12. Vad tycker du om Bosmandomen?
- Jag tror nog att det var oundvikligt till slut. För spelarna är det jättebra. Förut var det en väldig kohandel och spelaren var totalt livegen och hade absolut ingenting att säga till om. Det kanske inte är bra för svensk fotboll. Klubben kan ju få en spelare som är fri tack vare Bosmandomen samtidigt som de kan förlora en som klubben inte längre kan bestämma över. Det är en jättesvår fråga. Ju mer spelare som sticker utomlands och spelar, desto fler kommer tillbaka efterhand. Till slut kanske det jämnar ur sig. Klubbar som fostrar en spelare vill förstås ha lite tillbaka av dem till föreningen.

13. Hur ska svensk fotboll förbättras?
- Alla de bästa klubbarna tränar nästan lika mycket, en sju till tio pass i veckan, och man tränar ungefär samma saker. Då får man bli mer professionell och utveckla och jobba med andra saker som inställningen till fotbollen, kostvanor, mental träning och sådant för att utveckla sig på ett annat plan och inte bara som fotbollsspelare.

14. Om du vore fotbollsansvarig, vilken spelare från en svensk förening skulle du värva till GAIS?
- Vi är ju så bra nu, så vi behöver ingen! Jag skulle inte välja någon i Sverige, utan det skulle bli Jocke Björklund.

15. Vem skulle du helst vilja dela tält med på Roskildefestivalen: Ulrica Messing, Kajsa Bergqvist eller Nina Persson?
- Det får bli Nina Persson. Hon verkar coolast.

Av: Tony Balogh
Skapad: 21 januari - 1999

Relaterade dokument

Magnus Gustafsson

Kommentera