Bassombeng och Istrefi nya i GAIS


Bassombeng och Istrefi nya i GAIS

GAIS presenterar i dag de två första nyförvärven till allsvenskan 2011: Eric Magloire Bassombeng och Gzim Istrefi. Presentationen sker i samband  med en presskonferens på Gamla Ullevi där föreningen också berättar att Ehrenborg tar plats som ny stor sponsor på matchtröjans framsida.

Eric Magloire Bassombeng är en offensiv yttermittfältare. Den 181 centimeter och 78 kilo tunge spelaren från Kamerun fyllde 27 år den 2 november.
Hans moderklubb är Racing Bafoussam men han kom från Astres de Douala till Örebro SK inför säsongen 2008 då för övrigt GAIS chefstränare Alexander Axén arbetade som assisterande tränare i just ÖSK.
Bassombeng har under de tre säsongerna i Sverige hunnit med 44 allsvenska matcher och har gjort fem mål. Han står även noterad för en a-landskamp för Kamerun. GAIS har skrivit ett tvåårskontrakt med Bassombeng.

Den offensive yttermittfältaren/anfallaren Gzim Istrefi (bilden här ovan) fyller 19 år den 18 december och har under de senaste tre säsongerna spelat för division 1 norra-laget Carlstad United (samma lag som Pär ”Pärlan” Ericsson en gång i tiden) och har hunnit med 63 matcher.
Under 2010 spelade han 25 varav 24 från start och gjorde sex mål. Totalt har den 182 centimeter och 78 kilo tunge Istrefi hunnit göra tio mål.
Carlstad United flyttades ner från division 1 Norra efter säsongen 2010 och den kontraktslöse Gzim Istrefi, som ursprungligen kommer från Stenungsund där han fostrats i Stenungsunds IF, såg sig om efter annan klubb. Han har under november månad träningsspelat med GAIS a-lag och då imponerat med sitt spel. Noterbart är att ett flertal andra svenska klubbar haft ögonen på Gzim Istrefi men han har alltså valt GAIS. Istrefis kontrakt med Grösnvart sträcker sig till och med säsongen 2013.

Ehrenborg är ett företag som startades på 1940-talet av Bengt Ehrenborg och riktade tidigt in sig på golvtillverkning för golv i offentliga miljöer.
Ehrenborg är i dag ett av de ledande företagen på den svenska marknaden vad gäller golv i offentliga miljöer och lanserade 2006 det egna varumäret Nordic Flooring, ett golv som sedan 2009 säljs över hela Europa.
Företaget med lokaler i Mölndal har under flera år varit en av GAIS större sponsorer och tar nu plats på GAIS matchtröja med en framträdande plats på matchtröjans framsida. 

Av: Tony Balogh
Skapad: 3 december - 2010

Kommentera