Matchreferat Allsvenskan


GAIS3
(2)
-
-
0
(0)
Mjällby AIF 
LogoMjällby AIF
Söndagen den 28 augusti 2011 kl. 16:30

Plats

Gamla Ullevi 

Publik

3858

Domare

Tobias Mattsson (Karlstad) 

Målen

1-0(2 min)Wanderson Do Carmo
2-0(9 min)Mervan Celik(ass. Eric Magloire Bassombeng)
3-0(75 min)Mervan Celik(ass. Eric Magloire Bassombeng)

Idag var det match för GAIS mot Mjällby på ett soligt men lite blåsigt Gamla Ullevi. Mjällby hade som taktik att skärma av och sätta press på Wanderson do Carmo och Reuben Ayarna för att sedan själva anfalla på kanterna.

GAIS fick en kalasstart i matchen då Eric Bassombeng kunde stjäla en boll på mittfältet och fick fram bollen till Mervan Celik. Mervan såg ut att få fritt läge från nästan halva plan. Väl framme vid boxen glidtacklas han av en mittback i Mjällby. Bollen far upp i bröstet på Celik och ner framför fötterna men något för långt fram. Han lyckas dock stöta till bollen som räddas av målvakten Mattias Asper – men Wanderson fångar upp returen och sätter upp bollen i nättaket!!

Hemmalaget fick energi av målet och tog tag i taktpinnen och hade mycket boll direkt. Mjällby fick förlita sig till spelvändningar.

Strax innan det gått tio minuter blev det mål igen! Wanderson balanserade med bollen längs sidlinjen precis in på offensiv planhalva. Passning på djupet till Bassombeng som tar med Patrik Rosengren på en fartfylld resa innan han slår in bollen i mitten. Bollen studsar rätt för GAIS och framför allt för Mervan Celik som bredsidade in sitt elfte mål för säsongen.

Efter 2-0 målet så fick Mjällby mer boll, men det var ändå Atleterna som kändes vassast framåt. Bassombeng var som ett kvicksilver och Fredrik Lundgren hade en hyfsad nick.

Men när det nästan gått en halvtimma så visade sig gamle bekantingen Pär Ericsson mer. Han hade ett par raider där det var en hårsmån att bli farligt på. Dessutom hade han nästan öppet mål men med bakvikt efter att Dime Jankulovski räddat ett friläge från Pavel Zavadil.

GAIS hade ett långt anfall – man tryckte på frenetiskt när Wanderson fick tag i bollen i vänsterinnerläge strax utanför boxen. Stillastående slog han en hårt skruvad boll som gick förbi Asper, men bolluslingen tog i stolpen och ut.

Första halvlek gick klart till grönsvart och man kunde faktiskt ha gjort både ett eller två mål till. Mjällby var dock inte ofarliga de heller så andra halvlek skulle bli intressant!

När andra halvlek började så hade Mjällby samlat ihop trupperna och tog över kommandot. GAIS ledde matchen och lade mer krut på att hålla positioner, se till att vara på rätt sida och i det spelet steg Fredrik Lundgren fram och var väldigt bra. Även Richard Ekunde visade framfötterna och löste många situationer med sin snabbhet och förmåga att läsa spelet.

Med cirka tjugo minuter kvar kom nästa stora Gaischans. Wanderson fick driva upp bollen och höll undan ett par motståndare på vägen fram. Han sköt sedan ett skott som var väldigt hårt men denna gången räddade en välplacerad Mattias Asper bra.

Även i denna match fick motståndarna en man utvisad. Patrik osiako drog på sig sitt andra gula kort när han i en ”stämplingstackling” vann en duell mot Ayarna, då på ett regelvidrigt sätt.

Två minuter efter utvisningen så punkterade Mervan matchen! Markus Gustafsson slog en lyra som Bassombeng nickade ner snett inåt bakåt till Celik. Mervan tog emot, fintade och tryckte in bollen utan chans för Asper i bortaburen!

Med en man mer så rullade grönsvarta spelare bollen emellan sig och när läget sedan var rätt snabbt ute och klarade.

I slutet gjorde GAIS ett par byten Mervan och Bassombeng byttes ut och inkom Jonas Lundén och den Allsvenske debutanten Gzim Istrefi.

Matchens sista chans var en frispark som Daniel Nicklasson som också han numera finns i Mjällby slog via Jankulovskis fingrar i stolpen och Dime fick hålla sin nolla vilket han verkligen var värd!

Jan-Roger Karlsson 

 

Av: Jan-Roger Karlsson
Skapad: 28 augusti - 2011

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Statistik från matchen

Tabellen


Seriefakta Allsvenskan - 2011

Kommentera