Matchreferat Superettan


GAIS2
(0)
-
-
3
(1)
Mjällby AIF 
LogoMjällby AIF
Måndagen den 8 augusti 2005 kl. 19:00

Plats

Gamla Ullevi 

Publik

3063

Domare

Per-Anders Andersson (Halmstad) 

Målen

0-1(13 min)Mjällby AIF
1-1(58 min)Mathias Gravem(ass. Daniel Nicklasson)
1-2(73 min)Mjällby AIF
1-3(83 min)Mjällby AIF
2-3(89 min)Daniel Blomgren(ass. Wilton Figueiredo)

 

Idag var det dags för returmatch då mot Mjällby AIF. De yttre förutsättningarna var bra med sol och nästintill perfekt plan. Dessutom förväntade vi fans ett hungrigt och revansch suget hemmalaget.

 

GAIS tog tag i taktpinnen direkt. Första tio minuterna var det spel mot ett mål och motståndarna kom knappt över mittlinjen. Redan efter fem minuter borde Atleterna ha tagit ledningen. Comebackande Stefan Vennberg slår en perfekt frispark till Mathias Gravem som nick skarvar till en helt solokvist Andreas Tobiasson. Men "Ante" sparkar ett stort hål i luften när han fyra meter från mål skall skarva in bollen.

 

GAIS spelade strålande inledningsvis och man kom fram på båda kanterna. Bobbie Friberg da Cruz är så när att komma helt ren efter sju minuter, men bollen rann iväg.

 

Det är egentligen bara ett lag på plan och motståndarna får spela försvarsspel, men får till något som liknar ett anfall efter tolv minuter. Bobbie slarvar onödigt ut bollen till hörna.

 

Suck!
Hörnan blir till en dubbel. På den andra står hela det Grönsvarta laget på hälarna och tittar. Bollen for i en lätt båge studsade till lite och plötsligt kunde Fredrik Olsson klippa in den i målet. Gaisspelarna hade löst hängbiljett och agerade inte alls.

- Hörnan var lite olycklig. Jag skulle naturligtvis slagit ut bollen till inkast, säger en ångerfull Bobbie Friberg da Cruz. Men Bobbie hävdade också att han skulle haft frispark i momentet innan.

 

Efter det tappade Grönsvart lite av den optimism laget hade från start. Men fortfarande dominerade man spelet totalt. Man kom ofta fram till straffområdet, men krånglade gärna till det där.

 

Wilton Figueiredo som är GAIS bästa målskytt så här långt har en stor svaghet då han alltid skall dribbla när han får bollen. Mycket sällan släpper han den till en medspelare i fart. Till exempel blev det alltid farligt så fort Mathias Gravem fick en bra boll, men ack så sällan man försökte. Utan hela spelat stannade upp vid straffområdeslinjen där det ofta blev plottrigt. Så av det enorma spelövertaget blev det inte mycket till bra chanser.

 

Stefan Vennberg slog en bra stickare till gravem efter en halvtimmas spel. Men då gjorde MAIF målvakten en av sina många bra ingripanden när han snabbt var ute och skar av vinkeln. I slutet på halvleken efter hörna var Gravem nära igen då han i kraftigt fel vinkel försökte trä in bollen men även då räddar målis.

Istället hade det kunnat stå 0-2 i halvtid. Efter ytterligare en hörna där Atleterna är passiva så får målskytten Olsson till ett skott som går ribba och ner men ej in i mål. puh!

 

I paus intervjuas kultspelaren Pelle Blohm, han tyckte inte Gaisspelet sett så bra ut, undertecknad tycker att det var spelmässigt om än målmässigt en av de bästa halvlekarna i år.

I andra halvlek visade strategen Mattias Östberg på initiativförmåga då han bröt framåt och krutade på ett skott strax utanför. Strax efter är Gravem så när på ett inlägg från Nicklasson. Så vi sitter bara och väntar på att kvitteringen skall komma.

 

MÅÅL!
I den 58:e minuten snurrar Nicklasson med sin back får lite turligt med sej bollen och prickar "Messias" skalle och Gravem gör mål för andra matchen i rad!

Strax efter har Bobbie ett hårt skott som går i stolpen och ut. Och Östberg en boll inne efter ett cykelsparkförsök av Friberg da Cruz. Domaren dömde helt rätt bort för hög spark. "Ante" Tobiasson har en bra nickchans och Lundgren ett skottförsök.

 

Mitt i GAIS presss stack Mjällby upp igen på ett av sina få anfall. En spelare i gul tröja tog med sej bollen med hands och nio gånger av tio blåser domaren, men man vet aldrig längre med dagens handsbedömningar. Det beror alldeles vilket humör domherren är på. Nu i efterspelet fick Jonas Svensson bollen ute till höger och drog på ett skott som gått till inkast om den inte olyckligt tagit på Östberg och in i mål.

 

Strax efter gör annars duktige Jankulovski ett passivt intryck när ny köpta Pavel Zavadil med chmpionsleague erfarenhet slår en frispark snygg i mål. men Dime i vilket hörne skulle bollen komma i tro?

Sen har GAIS ett ännu massivare tryck resten av matchen. Lundgren har en ny kanon men mitt på, Ante en nick och Gravem är nära. Bara Daniel Blomgren kan nära. Han tvåfotar sej igenom snyggt och slår en vänster som målvakten inte hinner med på.

 

Bollen är rund sägs det och -99 vann GAIS en match mot Mjällby där spelet var tvärtom. Då hade MAIF ett markant övertag men Mats Rotting gjorde tre mål. Nu blev det exakt tvärtom. Surt sa räven!

 

Jan-Roger Karlsson

Av: Robert Tranberg
Skapad: 8 augusti - 2005

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Statistik från matchen

Tabellen


Seriefakta Superettan - 2005

Kommentera