Matchreferat Allsvenskan


Hammarby IF 2
(2)
-
-
4
(1)
GAIS
Hammarby IFLogo
Fredagen den 15 augusti 2008 kl. 19:00

Plats

Söderstadion

Publik

11538

Domare

Martin Ingvarsson (Hässleholm) 

Målen

1-0(8 min)Hammarby IF
2-0(22 min)Hammarby IF
2-1(39 min)Wanderson Do Carmo( Frispark)
2-2(77 min)Wanderson Do Carmo(ass. Matao)
2-3(84 min)Självmål(ass. Levon Pachajyan)
2-4(91 min)Johan Mårtensson(ass. Matao)

Underbar vändning mot Bajen

GAIS marscherade in på Söderstadion i Hammarbys gulsvarta bortaställ. Det såg inledningsvis ut att vara ett dåligt omen, för en sådan rejäl överkörning som GAIS åkte på under den första halvtimman av matchen var det längesedan vi såg.

Det såg stundtals desperat ut i försvaret och redan efter 8 minuter kunde hemmalaget göra 1-0 genom Paulse i misstänkt offsideposition. Davies gjorde 2-0 i matchminut 22 och med de senaste årens storförluster på Söderstadion (5-2 och 4-0) i minnet kändes det som att det nu var dags igen.

Men GAIS visade prov på stor lagmoral och mycket jävlaranamma. Fem minuter innan halvtidsvilan kom reduceringen. En frispark en bra bit utanför straffområdet knorrades vackert upp i Hammarbykeeperns högra kryss av Wanderson.

Efter reduceringen växte Wandersons självförtroende och han visade återigen prov på det fina spelet han skämde bort oss med i våras, men som vi saknat den senaste månaden.

I andra halvlek var det ett glödhett lagararbete, spetsat med Wandersons kreativitet tillsammans med Hedinssons och Mårtenssons jobb på innermittfältet som vände matchen till GAIS favör. 

Innan kvitteringen i den 77:e minuten hade GAIS ett flertal kvitteringschanser. Den bästa stod Björn Andersson för då han vände bort en hemmaförsvarare i straffområdet och avslutade med ett markskott som räddades av målvakten.

Kvitteringen kom från Wanderson högerfot. Matâo, som ersatt en tröttkörd Nicklasson samtidigt som Magnus Pehrsson satsade på två anfallare, spelade fram till landsmannen Wanderson, som sköt överraskande och välplacerat vid målvaktens vänstra stolprot.
tystanden på Söderstadion var kompakt, så när som på hundratalet gaisare på kortsidan.

2-2 hade varit fullt godkänt mot Hammarby på bortaplan, men GAIS var heltända och fortsatte att mala på framåt mot ett allt tröttare hemmalag i chocktillstånd. Med sex minuter kvar av ordinarie tid kom Patjadzjjan runt med bollen på högerkanten och slog ett inlägg som styrdes i mål av en hammarbyförsvarare som stressades av Björn Andersson.

Efter en halvchans för hemmalaget som enkelt räddades av Jankulovski passerade matchuret 90 minuter. Vårt unga nyförvärv Johan Mårtensson fick glädjen att punktera matchen med ett vänsterskott som innebar 4-2 på övertid
.

John Jönsson
 

 

Av: Bengt Forsman
Skapad: 15 augusti - 2008

Relaterade dokument

2009-05-11Se intervjuerna från halvtidspausen igen

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Statistik från matchen

Tabellen


Seriefakta Allsvenskan - 2008

Kommentera