Matchreferat Allsvenskan


Kalmar FF 2
(2)
-
-
2
(1)
GAIS
Kalmar FFLogo
Fredagen den 4 maj 2012 kl. 19:00

Plats

Guldfågeln Arena 

Publik

5585

Domare

Michael Lerjéus (Skövde) 

Målen

0-1(15 min)Wanderson Do Carmo(ass. Linus Tornblad)
1-1(23 min)Kalmar FF
2-1(29 min)Kalmar FF
2-2(91 min)Jakob Olsson(ass. Peter Ijeh)

Olsson skipade rättvisa mot Kalmar

 

Jodå, det blev 2-2 mot Kalmar FF igen och den här gången var det GAIS som kvitterade på övertid.

Jakob Olsson blev kvällens poängräddare när han stänkte in den sena men rättvisa kvitteringen.

 

En sen kvittering på bortaplan betyder att känslan av att en poäng är vunnen är starkare än den som säger att två pinnar är förlorade. Lägger man till en del skapliga lägen som Kalmar hade att göra 3-1 under andra halvlek plus det faktum att hemmalaget hade hygglig kontroll på matchen efter paus kan ju Olssons kvittering kännas som rena julklappen. Men om man istället återvänder till den första halvleken och det stundtals briljanta anfallsspel som GAIS visade upp kan känslan bli annorlunda.

Under 20 minuter ägde GAIS anfört av Wanderson Guldfågeln arena. Tillsammans med anfallskollegan Linus Tornblad och Romario skapade GAIS offensiva krafter en rad kvalificerade målchanser och efter ledningsmålet av Wanderson i 16:e minuten var intrycket att det snart skulle komma fler grönsvarta mål före pausvilan.

Men så roligt blev det inte.  Det tog sex minuter för Kalmar och Dauda att både kvittera och ta ledningen. Kvitteringen i 23:e minuten kom dessutom i ett läge GAIS blev blåst på en solklar frispark. En Kalmarförsvarare drog av Wanderson byxorna. Och med neddragna brallor är det inte helt enkelt att spela fotboll. Wanderson väntade på frispark, men domare Michael Lerjéus och hans assisterande ansåg att det är helt enligt regelboken att dra ner byxorna på en motspelare så Kalmar snodde bollen och Dauda kvitterade. Samma Dauda lurade ett par minuter senare bort både Calum Angus och Henri Sillanpää och gav sitt Kalmar ledningen.

Efter det var GAIS fina anfallsspel över, Kalmar vårdade bollen, hade tålamod och hade en del möjligheter att göra 3-1 under matchens andra halvlek. Men GAIS bytte in Jakob Olsson och Peter Ijeh och lyckades under matchens slutskede att få till en kraftfull slutforcering.

Belöningen kom när Jakob Olsson gjorde sitt andra allsvenska mål och därmed skipade rättvisa på Guldfågeln arena.

Text: Tomas clausson

Av: Bengt Forsman
Skapad: 4 maj - 2012

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Statistik från matchen

Tabellen


Seriefakta Allsvenskan - 2012

Kommentera