Inget nytt kontrakt för "Den snyggaste"


Patrik Elmander

Patrik Elmander kom till GAIS -99. Inför den allsvenska säsongen året efter hade Patrik lite svårt att ta en ordinarie plats men till slutet av höstsäsongen var Elmander ett av första valen i anfallet och spelade riktigt bra. Man anade en stor framtid.

När GAIS då åkte ut så valde Patrik att fortsätta sin karriär i Örgryte för att få bibehålla sin allsvenska status. Tyvärr uteblev lyckan och till slut blev Elmander utlånad till Kalmar.

Väl tillbaka i GAIS efter att fansen betalat övergångspengarna, så hjälpte Patrik upp GAIS först till superettan, sedan intern målkung första året när laget var tillbaka i eliten. Även under våren denna säsongen som gick var han målskytt och gjorde sitt till att laget till slut kunde knipa en viktig kvalplats.
När hösten närmade sig och Patrik hade svårt att ta en ordninarie plats, dök Norska Raufoss upp som ett alternativ för att få spela. Han gjorde stor succe med sex mål under de matcher han spelade där. Det kunde blivit fler mål, men en virussjukdom satte ner prestationen något i slutet av perioden.

Något nytt kontrakt blev det nu inte för denna utomordentligt trevliga person som alltid sprider så mycket glädje omkring sig.

Tack för allt! Och lycka till i framtiden Patrik önskar hela Gaisfamiljen!

Av: Jan-Roger Karlsson
Skapad: 4 november - 2005

Relaterade dokument

Patrik Elmander

Kommentera