Matchreferat Division II, västra Götaland


GAIS7
(2)
-
-
2
(2)
Askims IK 
LogoAskims IK
Lördagen den 7 september 2002 kl. 15:00

Plats

Gamla Ullevi 

Publik

2498

Domare

Nicklas Bengtsson (Vallda) 

Målen

0-1(3 min)Askims IK
0-2(8 min)Askims IK
1-2(22 min)Björn Enqvist
2-2(45 min)Mathias Gravem
3-2(52 min)Magnus Sköldmark
4-2(76 min)Mathias Gravem
5-2(77 min)Mathias Gravem
6-2(87 min)Mathias Gravem
7-2(88 min)Björn Enqvist

Denna lördag inleddes med Gaisdagen, som i år var förlagd till Heden. Arrangemanget var ganska blygsamt, men besökarna strömmade till och supporterklubbarna - Makrillarna, Spirrklubben och Gårdakvarnen - pratade om god försäljning.

Matchen inleddes med att Askim pressade på och GAIS fick liksom inte bort bollen. Man stod och tittade på när förortsklubben sprang för det vilda. En hörna vaskades fram och så ännu en. Plötsligt gjorde Askim mål. Chock!

Inte blev det bättre av att Askim fortsatte offensiven och även lyckades göra sitt andra mål. Då hade det ännu inte gått tio minuter och vi förfasades över hur ett lag kan spela så lojt i defensiven, som GAIS på 2000-talet.

När så Trollhättan tog ledningen mot Lunden på Överåsvallen, ville nog de flesta av oss gå hem och dra något gammalt över oss. Men! Gudarna bara skojade lite med oss!

GAIS samlade ihop sig och med Björn Enqvist som mittfältsdirigent och Messias Gravem som targetplayer, började man jakten på den försvunna serieplatsen.

 Björn reducerade i 23:e minuten, på nick efter en hörna. Strax före pausvilan kvitterade GAIS genom Gravem. När så Lunden gjorde 1-1, såg spelarna ut att höja sig ett snäpp.

Sköldmark gjorde 3-2 (52), innan "Mathias Show" började: 4-2 (75) och 5-2 (77) kom i stim och när han pricksköt 6-2 (86) och Enqvist 7-2 (87), fick de flesta av oss tårar i ögonen och ett fånigt flin i ansiktet.

Så lätt det såg ut och sån spelglädje hade vi inte sett på flera år! Men skulle det räcka? Trollhättan lyckades bara få med sig en pinne från Göteborg och nu skilde bara tre poäng. Dessutom hade nu GAIS bättre målskillnad.

Men GAIS hade nu fyra tuffa matcher kvar. Först väntade Ljungskile, med en pånyttfödd Stefan Berndtsson. Sedan stod Gunnilse på programmet, förortsklubben som med ett ungt lag överraskat många lag i serien.

Därefter hade man Qviding, som skuggade GAIS och Trollhättan i tabellen. I sista matchen skulle vi möta Torslanda, som alltid är svåra motståndare. Samtliga lag låg på övre halvan.

Av: Robert Tranberg
Skapad: 7 september - 2002

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Tabellen

Kommentera