Matchreferat Allsvenskan


GAIS1
(0)
-
-
1
(0)
IF Elfsborg 
LogoIF Elfsborg
Söndagen den 30 mars 2008 kl. 15:00

Plats

Nya Ullevi 

Publik

7707

Domare

Stefan Johannesson (Stocksund) 

Målen

0-1(83 min)IF Elfsborg
1-1(89 min)Fredrik Lundgren(ass. Bobbie Friberg Da Cruz)

Oavgjort mot IF Elfsborg

Äntligen var det således dags för Allsvensk premiär. Borås stolthet IF Elfsborg var dagens gäster. Man minns med välbehag fjolårets match på Ullevi. Den berömda hö-matchen som GAIS vann med 2-1.

 

Det var GAIS som tog tag i spelet direkt, trots att det såg lite spänt ut. Ikpe Ekong släppte en stickare till Levon Pachajyan smart emellan mitt och ytterback men målvakten Johan Wiland hann före. Strax efter i en liknande situation bryter Teddy Lucic till hörna när Levon var farligt framme igen.

 

Det skulle ta nästan tio minuter innan IFE fick till ett hyfsat anfall som Denni Avdic avslutade. Men efter den möjligheten fick Elfsborg tag i bollen lite mer. Och efter en kvart slog Stefan Ishizaki en lurig frispark från långt håll som gjorde Dime Jankulovski lätt smånervös.

 

Efter tjugo minuter borde det ha blivit mål. Sheriff Suma slog en boll till Wanderson som kom helt ren. Efter ha hållt undan en försvarare så fick Wanderson ingen träff i avslutet. Bollen gick till en hörna. Den hörnan blev hyperfarlig. Då Andreas Tobiasson nickade nära mål vid första stolpen. Målvakten räddade på mållinjen. Strax efter skapar Levon en chans då hans inspel till Bobbie blir till en ny farlighet. Bobbie träffade inte heller han rent på bollen.

 

När det gått en halvtimma så kom Elfsborg bästa chans. Daniel Mobaeck fick bollen vid den bortre stolpen när en svepande boll gick över försvaret. Jankulovski kom ut och gjorde sej stor och räddade till en hörna.

 

Wanderson hade mycket boll och var kreativ men behöver kunna komma till skott snabbare. Han släppte en boll ut till Suma som avancerade efter vänsterkanten. Inspelet mot Bobbie var lite snävt så en back hann störa. Detta anfall borde ha förvaltats bättre då man ett tag var fyra mot två försvarare.

 

Efter 40 minuter var det rena flipperspelet då gaisare kastade sej flera gånger för att rädda egna målet från påhälsning. Strax efter en frispark som lyfts fram blev det ett nytt skott från distans som kastande gaisare täckte ut.

 

Björn AnderssonEn bra halvlek där GAIS kanske var det bättre laget i perioder. Men i slutet skapade IFE flera chanser som lika gärna kunde ha resulterat. Kanske att man spelade lite för mycket på högersidan. Man saknade lite variation.

 

Levon och Bobbie bytte kant i början på andra halvlek och genast blev det då mer spel på vänstern. Att Levon är en mycket bra värvning kan man lugnt konstatera.

 

Sheriff Suma gjorde en tvåfotsfint, drog iväg mot kortsidan och var sånär att hitta Bobbie som kom rusandes. Strax efter bytte Elfsborg ut Elmin Kurbegovic och in kom Joakim Sjöhage.

 

Tempot sjönk i andra halvlek likaså spelkvalitéen. Elfsborg var dom som hade de chanser som blev giftiga. När Sjöhage kom in fick man lite bättre spets. Ett bra läge där Björn Andersson täckte undan Joakim men på returen blev det ett hårt skott som Dime räddade.

 

Levon som försvunnit lite ur matchen efter kantbytet byttes ut mot Jóhann Gudmundsson efter cirka 75 minuter, skulle detta förändra matchbilden? I slutet så började GAIS se mer ängsliga och verkade lite fega offensivt och hade svårt att hålla i bollen.

 

Elfsborg fick lite gratis tag i bollen i 83:e minuten då gaisare inte får undan den. Sjöhage slog en markare ini boxen som Ishizaki förlängde in i nät.

 

Efter gästernas ledningsmål så byttes Suma ut mot Daniel Morais och Björn Andersson sattes upp på topp bredvid Daniel.

 

MÅÅL! Minut 89. Wanderson på vänstersidan slog ett långt pass mot Bobbie som såg ut att inte få grepp om bollen. Men han fick den till Fredrik Lundgren som dunkade in kvitteringen och det kändes så rättvist.

 

En bra match i 70 minuter och en viktig poäng fick GAIS med sej då matchen slutade 1-1.

Lundgren jublar efter kvitteringen

Text: Jan-Roger Karlsson
Foto: Bengt Hagman

Av: Bengt Forsman
Skapad: 30 mars - 2008

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning
3 poäng - Björn Andersson
2 poäng - Levon Pachajyan
1 poäng - Fredrik Lundgren

Matchens buse:
Matchens lirare: Björn Andersson

Statistik från matchen

Tabellen


Seriefakta Allsvenskan - 2008

Kommentera