Matchreferat Allsvenskan


Örebro SK 3
(1)
-
-
1
(0)
GAIS
Örebro SKLogo
Söndagen den 22 maj 2011 kl. 16:30

Plats

Behrn Arena 

Publik

6772

Domare

Martin Ingvarsson (Hässleholm) 

Målen

1-0(36 min)Örebro SK
1-1(52 min)Mervan Celik(ass. Kenneth Gustafsson)
2-1(59 min)Örebro SK
3-1(67 min)Örebro SK

Idag var det dags för den svåra bortamatchen mot Örebro SK på ett soldränkt Behrn Arena. Hemmalaget som börjat Allsvenskan lite trögt men efterhand spelat upp sig. Nu hade man dessutom fått tillbaka lite tidigare skadade spelare och såg heltaggade ut.

Örebro anföll inledningsvis via högerkanten där de skapade sina första attacker. Snabbe Valdet Rama kom runt på utsidan Kenneth Gustafsson och Nordin Gerzic avslutade på distans.

GAIS hade fått möblera om i laguppställningen på tre positioner men inledningsvis såg det väldigt kompakt och följsamt ut i defensiven och efter den första anstormningen så kunde GAIS få fart på lite offensivt spel framför allt via bra mottagningar av Alvaro Santos.

I Fredrik Lundgrens frånvaro så steg Calum Angus fram som diregenten där bak. Han agerade ofta med stor pondus i brytningar och låg hela tiden perfekt i sin position för att hjälpa sin kompis bredvid eller framför.

ÖSK hade ett gigantiskt bollinnehav och skapade flera möjligheter till där det skulle kunna ha blivit riktigt farligt. Först riktigt giftiga chansen kom dock först i den 28:e minuten efter en dubbelhörna då mittbacken Magnus Wikström nickade bra framför buren men Dime Jankulovski enhandsräddade.

Örebros ledningsmål kom efter en markeringsmiss i GAIS. Alejandro Bedoya fick stå helt ren mitt på anfallsplanhalvan vid en frispark. Bedoya som är en erkänt bra skytt avancerade framåt och drog på. Jankulovski klarade men på returen kom Patrik Haginge först och kunde enkelt stöta in bollen i nät. Strax efter var det nära igen då förre Häcken-spelaren Paolo de Oliviera gjorde en diagonallöpning och fick fritt skottläge i högerinnerposition. Jankulovski fotparerade snyggt då.

I slutet av halvleken kom Alvaro Santos helt ren ute till höger. Han hade bara att slå bollen förbi en utrusandes John Alvbåge i motståndarmålet. Istället väljer Santos att försöka få till en straff, men domaren Martin Ingvarsson genomskådade den filminsatsen. (I efterhand kunde man via TV-bilderna se att Alvaro slog ihop sina egna ben och ramlade av den anledningen. Så varningen han fick var alltså felaktig)

En halvlek där GAIS i defensiven lyckats rätt bra med att stänga ÖSKs vändningsspel på mittfältet men det saknas lite fart i offensiven där allt verkar gå snäppet långsamt.

När andra halvlek startade visade GAIS direkt att man ville ha mer att säga till om framåt. Santos och Wanderson do Carmo tillsammans med Eric Bassombeng gick i bräschen i offensiven. Och Mervan Celik försökte vara kreativ efter sin kant.

Måål!! Min 52.
GAIS kvitterar på en jättenick av Mervan Celik! Marcus Gustafsson vände en boll ut till vänster och Kenneth slog ett hårt inlägg rätt på pannan på en centralt placerad Celik som styrde bollen rätt upp i nättaket! Detta var Mervans fjärde mål för säsongen och andra på nick.

Hemmalaget fick till en spelvändning när det nästan gått en timme av matchen. Man försökte hitta en djupledlöpandes Bedoya som får bollen bakom sig. Han lyckas dock få en klack på bollen som då blir till en framspelning till Fredrik Nordback som med en högeryttersida bombade in 2-1. Ett mål som när man tänker på hur andra halvlek började kom väldigt ologiskt.

Efter att ha haft en hörna så fick ÖSK bibehålla bollen offensivt bland annat via något inkast. Det var lite dålig organisation i Gaisförsvaret under några sekunder och Bedoya fick gå upp och nicka in bollen till 3-1 emellan två passiva backar, vilket totalt ställde Jankulovski.

Atleterna gjorde ett par byten efter det sista målet för hemmalaget. Santos ersattes av Razak Omotoyossi och Bassombeng utgick i förmån för Jesper Florén. Och sista bytet var att Jonas Lindberg ersatte Marcus Gustafsson.

I slutet av matchen hade GAIS mycket boll och man försökte hitta anfallskombinationer för att komma till avslut, men allt som oftast blev sista passet inte av samma klass som övriga. Och man hade svårt att få fram rätt bollar till Omotoyossi. En bra chans fick Razak på övertid då han tog ner ett inlägg på bröstet och nära mål fick han bollen förbi målvakten men en back räddade på mållinjen. Matchen slutar 3-1 till Örebro.

Alexander Axén: - Vi hade perioder i matchen som jag var nöjd med. Det var inte ordning och reda vid flera situationer tack vare att vi fått byta på flera positioner. Örebro vann dock välförtjänt.

Sixten Boström: - Vi hade det tufft i och med att vi tidigare spelat bra men ändå förlorat. Idag rullade vi bollen bra men GAIS gjorde det svårt för oss i vår uppspelningsfas. Vilket gjorde att vi hade det jobbigt. GAIS fick på såsätt ett litet tryck på oss framför all i början på andra halvlek och fick därmed ett mål. Vi bytte lite positioner och vi fick efter det mer rörelse och kom in i matchen igen. Efter att båda lagen haft lite halvchanser fick vi vårt tredje mål som gav extra energi. Vi är väldigt nöjda och glada för vinsten.

Jan-Roger Karlsson

Av: Jan-Roger Karlsson
Skapad: 22 maj - 2011

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Statistik från matchen

Tabellen


Seriefakta Allsvenskan - 2011

Kommentera