Matchreferat Allsvenskan


Syrianska FC 0
(0)
-
-
2
(1)
GAIS
Syrianska FCLogo
Söndagen den 23 oktober 2011 kl. 16:30

Plats

Södertälje Fotbollsarena 

Publik

1578

Domare

Jonas Eriksson (Sigtuna) 

Målen

0-1(4 min)Romario Pereira Sipiao(ass. Erik Johansson)
0-2(53 min)Calum Angus

Seger, femteplats och bäst i stan!

Idag var det dags för Allsvenskans sista match och efter den skall Alexander Axén titta i tabellen för första gången i år. GAIS skulle möta Syrianska på bortaplan en match som vid vinst kan ta GAIS upp på en fjärdeplats. Grönsvart ställde upp med ett lag utan de viktiga spelförarna Wanderson do Carmo och Reuben Ayarna.

GAIS tog tag i spelet direkt och visade att man ville spela samma typ av fotboll man gjort innan trots att man saknade spelare. Man jobbade fram ett inkast efter att Mervan Celik gjort några fina dragningar ute till vänster – hans inlägg nickades ut över sidlinjen.

MÅÅL! Min 4.
Jimmy Tamandi kastar inkastet in i boxen där Erik Johansson förlängde med skallen. När bollen damp ner så var Romario Sipiao där och högg som en kobra och tryckte in bollen i nät!

Mervan var het i i inledningen och var som ett yrväder på sin kant, han skapade flera inläggslägen och hade ett vänsterskott som det blev hörna på. Och när nästan kvarten var spelad så sköt Mervan ett kanonskott från straffområdeslinjen efter ett drömanfall där Jesper Florén som också han började väldigt piggt slog ett fint inlägg som Eric Bassombeng klackade bakåt och sedan kom Celik och bombade på. Målvakten räddade dock fint.

Efter cirka tjugo minuter där GAIS kanske haft mer boll och mer offensiva försök verkade innehavet mer gå över till hemmalaget. Anfaller som tidigare varit mycket skadad i Syrianska Robert Massi fick ett mycket bra läge, men där han tappade ut bollen ur vinkeln så en utrusande Henri Sillanpää kunde rädda.

Båda lagen hade stora problem med sitt passningsspel och förvånansvärt många enkla misstag fick vi se.

I den 35.e minuten hittade Jonas Ericsson en straff för Syrianska – som slog den bra intill ena stolpen, men Henri Sillanpää var där och tippade bollen till hörna!

GAIS fick en frispark efter att Bassombeng blev nedkapad strax utanför boxen. På en variant slogs bollen ut till höger men Floréns inlägg nickades över av just Bassombeng.

GAIS var nära 2-0 efter nästan 40 minuter. Först var Florén framme i ett läge sedan Mervan Celik och hur kunde domherre Ericsson undgå att blåsa straff för GAIS när en försvarare tryckte undan ”Basse” inne i boxen när denne var i luften – det var mer straff än den Syrianska fick.

I slutet lyfte GAIS upp spelet och hade några inläggslägen som det kunde ha blivit farligt på men 0-1 i halvtid stod det efter Romarios mål i matchens inledning.

Det tog några minuter innan GAIS hittade spelet i andra halvlek. Efter dryga 50 minuter hade Mervan och Kenneth Gustafsson lekstuga med finter och korta, snabba pass ute på kanten innan Kenneth blev nedsparkad.

MÅÅL! Min 53.
Romario hoppade över bollen och Kenneth måttade ett inlägg mot bortre stolpen. Fredrik Lundgren vann i luften och bollen landande vid mållinjen och Calum Angus kunde göra GAIS andra mål relativt enkelt. Calum som även gjorde mål på Syrianska i vårmötet.

Bassombeng var ständigt på språng och var sånär att komma fri flera gånger, när han väl kom loss hamnade han långt ut ur vinkel och försökte hitta Mervan i mitten. Mervan sprang lite annorlunda än vad ”Basse” tänkt sig så kontringsläget där man var två mot en blev till inget. Lite senare vände Bassombeng bort Suleman Sleyman som då slog undan stödjebenet på Eric – en farlig frispark blev det som Mervan lite slarvigt slog över.

I Wandersons frånvaro spelade Romario som ”tia” och gjorde det riktigt bra. Han jobbade hårt i försvarsspelet och var ständigt spelbar och bekväm med bollen hela tiden. Flera gånger under matchen togs han bryskt och fick bita i gräset ett par gånger.

Under andra halvlek har Grönsvart lägen till att skapa farligheter massor av gånger men emellanåt är spelarna lite ego och släpper inte bollen i tid eller tar avslut i fel läge. Måtte detta inte straffa sig med mål bakåt !

GAIS försvarsspel var enormt bra i andra halvlek och detta tog Atleterna till en seger med 2-0. I och med att Kalmar dessutom vann emot BK Häcken så kunde Axén när han tittade i tabellen konstatera att GAIS kom femma och blev bäst i stan.

Jan-Roger Karlsson

 

Av: Jan-Roger Karlsson
Skapad: 23 oktober - 2011

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Statistik från matchen

Tabellen


Seriefakta Allsvenskan - 2011

Kommentera