Mervan förlängde till 2011


Mittfältaren Mervan Celik har förlängt sitt kontrakt med GAIS. Han stannar i den grönsvarta klubben till och med säsongen 2011.

Klubbens fotbollsansvarige Tony Persson meddelade nyheten och Mervan själv bekräftade.
- Vi har pratat en tid och nu är vi överens, säger Mervan som fyller 19 år den 26 maj.
Han har tidvis haft det tungt under försäsongen.
- Ja, jag har haft problem med mina ljumskar men nu är det OK igen.
Mervan prydde som bekant omslaget till GAIS matchprogram mot BK Häcken och en del av det innehållet återger vi här.
Mervan Celik är född och uppväxt i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg.
- Om du läser tidningarna, så kanske det inte verkar vara ett bra ställe att bo på men det är det. Man tar hand om varandra, menar Mervan.
- Jag är uppväxt med mycket fotboll och med många vänner, men jag kommer faktiskt inte ihåg när jag spelade fotboll första gången. Jag har inget speciellt minne, säger han.
- Men det var säkert på någon gräsplätt någonstans där jag bodde och med någon boll som jag köpt på BR, ha ha!
Han började spela fotboll i IF Warta men flyttade efter några år till BK Häcken. Positionen i lagen har skiftat men det har alltid varit på en offensiv position.
- Jag började som anfallare men har spelat som innermittfältare och yttermittfältare. Det kvittar om jag spelar till höger eller till vänster för båda positionerna fungerar för mig, säger han.
Mervan har sina rötter i Turkiet.
- Min mamma och pappa kommer från Konya som ligger ungefär mitt i Turkiet, berättar Mervan som senast besökte Konya för tre år sedan.
Staden har ett stort fotbollslag – Konyaspor – men det är de stora lagen från främst Istanbul och lag som Fehnerbahce, Galatasaray och Besiktas som ”alla” fotbollsintresserade håller på.
Hans pappa driver en restaurang men Mervans dröm har alltid varit att bli så pass bra i fotboll att han kan ha fotboll som ett yrke.
Färden från BK Häcken till GAIS skedde av egen vilja under 2007.
- Jag ringde till GAIS och frågade om jag fick spela och de skulle återkomma till mig. Efter två veckor hade jag inte hört något, så då ringde jag igen, berättar Mervan.
Han kom till GAIS det året och började en snabb resa.
- Jag gick från J18-laget via Tipselit till A-laget på mindre än ett år, säger Mervan.
Det gick så pass bra att han fick komma med i A-laget och göra sina allsvenska debut 2008 i den famösa bortamatchen mot Gif Sundsvall. Ni vet, den där Tommy Lycén gav GAIS ledningen med 1-0 i övertid men där Sundsvall ändå hann kvittera.
Självklart har han blivit något av en kändis i Biskopsgården och många av områdets yngre fotbollsspelare ser upp till honom.
Vad har du att säga till dem som vill bli som du det vill säga allsvensk fotbollsspelare?
- Tja, den dagen man ger upp är den dagen man har förlorat. Man måste träna mycket men inte glömma bort familj och vänner som är där för att stötta dig, säger Mervan som tillfogar:
- Men försök fokusera på fotbollen!
Av: Tony Balogh
Skapad: 12 maj - 2009

Relaterade dokument

Mervan Celik

Kommentera