Matchreferat Allsvenskan


GAIS2
(0)
-
-
3
(3)
Gefle IF 
LogoGefle IF
Lördagen den 2 juli 2011 kl. 18:00

Plats

Gamla Ullevi 

Publik

4471

Domare

Andreas Ekberg 

Målen

0-1(5 min)Gefle IF
0-2(14 min)Gefle IF
0-3(20 min)Gefle IF
1-3(51 min)Romario Pereira Sipiao(ass. Alvaro Santos)
2-3(94 min)Wanderson Do Carmo(ass. Razak Omotoyossi)

Förlust mot Gefle IF

Ikväll i nästan tropisk hetta skulle GAIS möta överraskningslaget Gefle IF som tagit sig upp i seriens topp. Frågan inför matchen var om gästernas duktige målvakt Mattias Hugosson skulle få sin nolla spräckt idag – och av vilken gaisare? Hugosson hade inte släppt in ett mål på sju matcher och hade cirka två och en halv match kvar till Allsvenskt rekord i att hålla tätt.

GAIS började som vanligt väldigt positivt och ville direkt ha mycket boll. Det fanns i matchens inledning kreativetet och man fick direkt ett hopp om en trevlig kväll. 

Efter lite över tre minuter fick Gefle en dubbelhörna  – vi sa på läktaren att gör dom mål nu, blir det en mycket tråkig match. Då blir dom ännu mer defensiva. 1-0 till Gefle, Mikael Dahlberg på nick efter en hörna. Hur enkelt som helst fick han utan markering sätta det första spelmålet på GAIS på Gamla Ullevi i år. Surt sa räven!

GAIS hade en mycket vass möjlighet när Wanderson do Carmo centralt slog en genial boll på djupet till Eric Bassombeng som dock kom helt fel i avslutet.

Innan minut tio spelade kunde det ha stått 0-2. Dahlberg fick ånyo pannan på bollen efter en hörna men nicken gick i gaveln – strax innan dess hade även Jacob Orlov också varit framme och avslutat via en nick

0-2 skulle komma ändå. En gaisback sålde sig för lätt i en duell ute på kanten, och mitt framför Henri Sillanpää vid första stolpen kunde Dahlgren stöta in sitt andra mål. Två försvarsmisstag och uppförsbacken verkade nu enorm.

0-3 fick vi också se på inlägg från kanten och nick. Nu var Jacob Orlov målskytt. Morsning och good-bye!

Gefle hade en matchplan där man sökte sin forward i uppspelet, gick inte det så ut på kanten med bollen och därifrån tidiga inlägg. GAIS hade väldigt svårt för detta i första halvlek. Det kunde faktiskt blivit fler baklängesmål om laget haft ännu större otur.

GAIS spel såg långsamt och omständligt ut och det tog en halvtimma innan det blev till ett vettigt avslut på ett anfall där Alvaro Santos drog ut till vänster och hittade Romario Sipiao i mitten som dock inte hann styra nicken på mål. Minuterna efter frispelar Johan Mårtensson Alvaro i vänsterinnerläge, men Hugosson i gästernas mål kom ut snabbt och räddade. Alvaro som något senare hade ytterligare en chans, denna gången från höger.

I halvtid stod det 0-3 och det var inte orättvist. Detta trots att GAIS haft bollen 67-37%!

När andra halvlek startade var det fortsatt mest bollinnehav för Atleterna men också fortsatt plottrigt och man kom inte ofta fram till anfallsboxen utan blev avväpnade innan. Vi saknade snabba djupledslöpningar och maxfart in bakom backlinejn, det var för orörligt helt enkelt.

MÅÅL!
Reuben Ayarna slog en perfekt boll på djupet ut till höger där Eric Bassombeng slog in bollen – Alvaro tog duellen med en back och bollen ramlade ner hos Romario som knäckte Hugossons nolla.

Efter målet spelade GAIS en mycket bättre fotboll. Framför allt fick Bassombeng väldigt mycket ytor och skapade en hel del framåt. Inbytte Jesper Florén visade direkt på fina intentioner när Ayarna slog ett nytt bra djupledspass.

I 73.e minuten snurrade gaisarna runt Hugossons kasse och det var ytterst nära att Bassombeng eller inbytte Razak Omotoyossi kunde gjort mål. I slutet på matchen gjorde GAIS i alla fall ärliga försök att med fart och passningar på spelare i rörelse att få till ett reduceringsmål och i fjärde övertidsminuten kom det. Efter en massiv press fick Wanderson plötsligt bollen i straffområdet och slog ett vristskott i nät. Men mer blev det inte för snart flöjtade domaren för full tid.

Nästa vecka på bortaplan får vi försöka ta revansch – nu är Hugossons nolla spräckt så det går att göra mål på’n!

Pelle Olsson: Fantastisk start för våran del och vårt inläggspel var vasst. Resten av halvleken har vi kontroll, men kanske något tveksamt runt Wanderson. I andra får de energi av reduceringsmålet. Men vi får bättre kontroll i slutet. GAIS har en väldigt massa individuell skicklighet, men vi löste det genom att göra tre mål.

Alexander Axén: Vi hade pratat om det men de är fantastiska på det spelet de visade upp – fullständig kollaps hos oss. Vi har ändå lägen, men vi slarvar bort tekniskt – det kunde ha ändrat matchbilden. Vi försökte i andra att göra ett mål i varje kvart, vi lyckades inte men vi jobbade stenhårt och gjorde två mål. Vi får inte vara så här tama – det är fotboll och ny match på lördag.

Jan-Roger Karlsson

Av: Jan-Roger Karlsson, Foto: Claes Hillén
Skapad: 2 juli - 2011

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Statistik från matchen

Tabellen


Seriefakta Allsvenskan - 2011

Kommentera