IFK-Värnamo-6

GAIS har gott självförtroende inför fredagsmatchen

Efter första segern i Superettan i förra veckan är det nu dags för ny fredagsmatch då Värnamo kommer till Göteborg och Gamla Ullevi.

GAIS går in i matchen med gott självförtroende efter matcherna mot Helsingborgs IF och Falkenbergs FF. I mötet med Värnamo erbjuds Atleterna möjlighet att visa att formen är fortsatt god och att man kan fortsätta att göra bra prestationer på planen. GAIS.se fick en traditionsenlig pratstund med huvudtränare Benjamin Westman inför matchen.

Jag får börja med att gratulera till segern senast. Det var ju riktigt gött!

– Ja, eller hur! Det var en väldigt skön tur hem från Falkenberg.

Hur har träningsveckan varit efter första segern i serien?

– Det är ju idrottspsykologi som sig bör, måndagsträningen blir ju per automatik lättare och lite lugnare. Det är mungiporna uppåt, så är det ju! Det klart att alla var väldigt tillfreds med tre poäng.

Med nästan en veckas distans till matchen – hur ser du tillbaka på den så här i efterhand?

– Jag kan väl känna att stora delar av segern grundlades mot Helsingborg hemma. Att vi fick direkt utdelning på många saker som vi tränat på och arbetat med som också visade sig mot Falkenberg. Dels att vi skapar lite mer, hetare målchanser sett över 90 minuter och sedan att vi även får ett bättre tryck på motståndarna. Även om jag kanske sett över 90 minuter faktiskt håller vår spelmässiga insats mot Helsingborg som något bättre, men nu lyckades vi ju göra mål på våra chanser. Jag är extra glad över 2-1-målet som höll hög klass.

Och fortsatt bra bakåt också.

– Ja, men det tycker jag! De enda gångerna som jag känner att Falkenberg lyckades skapa grejer på oss är när vi har bollen och tappar till omställningslägen. Det är egentligen så deras 1-1-mål kommer till också – att vi är på väg framåt och ett lite för simpelt bolltapp sker och så lyckas de såra oss på vår högersida och så har vi 1-1. Men jag tyckte ändå som helhet att grabbarna firade en fantastiskt bra moral och dessutom tillsammans med alla som var på plats. En grym inramning!

Om vi tittar lite mer på morgondagens match, Värnamo fick ju en flygande start men haft det lite tyngre de senaste omgångarna. Vad säger du om dem och vad förväntar du dig för matchbild?

– Det är ju rätt svårläst det där. Jag tror väl att kombinationen att de fick bra utdelning på sina två första matcher målmässigt i varje fall medan man fick en jobbig eftermiddag på sin hemmaarena sist – att sanningen kanske ligger någonstans där mittemellan. Riktigt så stort läckage finns inte i deras bakre led för att släppa in fyra mål i en match och sedan kanske de fick en ohyggligt bra utdelning framåt i sina två första matcher. Så man får försöka balansera det där och som vi diskuterat under dagen när vi visat exempel på ett väldigt bra spel men även exempel på när de kanske inte fick till det och då framför allt senaste matchen.

– Men mycket handlar ju om Pär Cederqvist som år efter år verkar finnas på plats och det är en grym målskytt. Så det är såklart så att jag vore naiv om jag inte lyfte upp honom som ett av de största hoten mot oss. Sedan så tycker jag att Petar Petrovic har inlett serien bra. Irrationell yttermittfältare som har förmåga att gå inåt och utåt. Liridon Silka är en fin spelare, tidigare i Jönköping. Så vi får se upp med bra distansskytte också. Och när de väl får komma till inläggssituationer så har de många spelare på plats. Det är väl framför allt det som jag ser som det största hotet mot oss.

Hur hanterar man att både Steven Old och Calle Nyström är avstängda?

– Worst case, om man nu får vända på det, hade ju kunnat vara att även Leksell fått sitt tredje också och då hade vi verkligen fått möblera om. Men det klart att det är bärande spelare för oss, både Steven och Calle, men sedan får man ge andra möjligheten som har längtat och längtat efter att få spela där. Så man får ju vända det till något positivt och jag är övertygad om att de som kommer in kommer att göra ett jättebra jobb på de positionerna.

Är det några förändringar i övrigt i matchtruppen?

– De två (Calle Nyström och Steven Old) utgår ju och istället ingår Ajdin Zeljkovic och Daniel Janevski i 19-mannatruppen då. Inga andra sjukdomar eller skador.

Då får jag önska ett stort lycka till i morgon så hoppas vi på tre nya poäng!

– Tack för det!

Text: Linus Ahlgren
Foto: Line Skaugrud-Landevik

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS-IFK Värnamo
När: Fredag 5/5 kl. 19.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Jonas Karlsson, Målilla.

Truppen
Damir Mehic, Tobias Johansson, James Sinclair, Alexander Leksell, Sebastian Möller, Daniel Janevski, Niclas Andersén, Dusan Djuric, Erik Jonasson Westermark, Johan Svahn, Malkolm Moenza, Andreas Peterson, Dan Keat, Felix Kasper, Ajdin Zeljkovic,Luka Mijaljevic, Dardan Rexhepi, Alibek Aliev och Rickson Mansiamina.

Biljetter
GAIS rekommenderar alltid vår publik att köpa förköp för att slippa köer på matchdagen och det gör du enklast via denna länk. Du har väl inte missat att du också kan köpa vårt rabatterade årskort på Gaisare.se.

Stötta GAIS Tifo inför derbyt
Du har väl inte missat att GAIS Tifo kör en kampanj för att samla in pengar öronmärkta för derbytifot den 11/5. Läs mer om insamlingen här.

Poängligan
GAIS interna poängliga ser ut som följer:

2 poäng:
Dardan Rexhepi (1+1)

1 poäng:
Calle Nyström (1+0)
Alexander Leksell (1+0)
James Sinclair (0+1)

Varningsligan
GAIS interna varningsliga ser ut som följer:

3 varningar:
Calle Nyström
Steven Old

2 varningar:
Alexander Leksell
Johan Svahn

1 varning:
Dan Keat
Dusan Djuric